Το μυστικό 2. Τηλεπαθητικοί

Το μυστικό 2. Τηλεπαθητικοί

(διαβάστε το 1ο μέρος)

3.

Ένας τηλεπαθητικός επιπέδου Γ΄ μπορεί, αν δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον χώρο που βρίσκεται και αν συγκεντρωθεί, να νιώσει πλήρως (ανάλογα με την ικανότητά του βέβαια) τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που έχει απέναντί του. Τις περισσότερες φορές ένας Τ ΕΓ΄ θα περάσει απαρατήρητος: είναι ένας άνθρωπος κοινός, λειτουργικός, καθημερινός, που μόνο εξειδικευμένοι Παρατηρητές μπορούν να κατανοήσουν το είδος του χωρίς να διαθέτουν τις κατάλληλες ανιχνευτικές συσκευές, έτσι οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν καριέρες στελεχώνοντας ανώτερα τμήματα επιχειρήσεων ή υπηρεσιών, αφού μέρος της ικανότητάς τους αποτελεί η ανίχνευση οποιασδήποτε μεταλλαγής της έντασης, χροιάς ή συναισθήματος κατά την ομιλία κάποιου, αποτελώντας μια άριστη μηχανή ανίχνευσης ψεύδους. Ο άνθρωπος που σε κάθε σημαντική διάσκεψη θα δεις δίπλα σε αυτόν που κάθεται στη κορυφή του τραπεζιού και μιλάει λίγο ή καθόλου, είναι πάντα ένας τηλεπαθητικός επιπέδου Γ΄.

Ο τηλεπαθητικός επιπέδου Β΄ έχει λογαριθμικά αυξημένες ικανότητες από τον Τ ΕΓ΄, με αντίστοιχη μείωση της ικανότητάς του στις καθημερινές λειτουργίες. Έναν Τ ΕΒ΄ τον διακρίνεις αμέσως, όχι επειδή βρίσκεται μονίμως δίπλα σε κάποιο σημαντικό, αλλά επειδή… διακρίνεται. Λαμβάνοντας αφιλτράριστα πληροφορίες από τους πάντες και τα πάντα γύρω του σε ακτίνα από λίγα έως μερικές δεκάδες μέτρα, δημιουργεί ασυναίσθητα ασπίδα προστασίας μεταξύ αυτού και του υπόλοιπου κόσμου. Αυτό έχει δύο αποτελέσματα.

Το ένα είναι να μη μπορεί να λαμβάνει εύκολα τις πληροφορίες που του δίνουν ηθελημένα οι άνθρωποι γύρω του, εξ΄ ου και η δυσκολία επικοινωνίας ενός Τ ΕΒ΄ με τον υπόλοιπο κόσμο. Το δεύτερο αποτέλεσμα, είναι να βομβαρδίζεται συνεχώς από πληροφορίες, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να του στέλνουν οι γύρω του.

Ο τηλεπαθητικός επιπέδου Β΄ δεν λαμβάνει μόνο συναισθήματα. Ένας Τ ΕΒ΄, με απλά λόγια, διαβάζει σκέψεις. Οι Τ ΕΒ΄ που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε μη εξελιγμένες κοινωνίες περνούν γενικά δυστυχισμένες και σύντομες ζωές, αφού ο κυκεώνας των αφιλτράριστων μηνυμάτων που λαμβάνουν τους κάνει να ζουν συνεχώς σε ένα θόρυβο, χωρίς πολλές φορές να μπορούν να διακρίνουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν ως ξεκάθαρες σκέψεις παρά μόνο ως μια διαρκή και ασίγαστη βοή. Σήμερα πια, και εδώ και περισσότερο από ενάμιση αιώνα, στους περισσότερους πολιτισμούς οι Τ ΕΒ΄ αναγνωρίζονται από τη γέννησή τους. Εκπαιδεύονται από μικροί, μπορούν να ελέγξουν τη ροή που λαμβάνουν και να εστιάσουν όταν το επιθυμούν σε ξεχωριστά μέρη της, να απομονώσουν μέρος του θορύβου και να τον αποκωδικοποιήσουν με λέξεις ή να τον βιώσουν με συναισθήματα.   Σε κάποιες περιπτώσεις και μετά από διαρκή εξάσκηση, ένας Τ ΕΒ΄ μπορεί να κάνει αρκετά περισσότερα: να ανταποκριθεί στη ροή που λαμβάνει και να μεταδώσει μέρος της, ώστε είτε να στείλει σε έναν τρίτο μέρος των μηνυμάτων που λαμβάνει ή, ακόμη και να ελέγξει την ίδια τη πηγή της πληροφορίας. Να κατευνάσει συναισθήματα, να στείλει σκέψεις ή, όπως κάποιες φορές έχει παρατηρηθεί, να επιβάλλει ιδέες, οδηγώντας τη πηγή σε πράξεις που αργότερα αδυνατεί να εξηγήσει γιατί τις έκανε.

Σε γενικές γραμμές, έναν τηλεπαθητικό επιπέδου Β΄ δεν τον θέλεις δίπλα σου παρά μόνο αν είσαι ειδικός στην εκπαίδευση, άρα και, κατά μια έννοια, στο χειρισμό του. Για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, ένας Τ ΕΒ΄ δεν είναι παρά μια ενόχληση, κάποιος που αφ΄ ενός θα δυσκολευτούν να επικοινωνήσουν μαζί του, αφ΄ ετέρου σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εισχωρεί στα άδυτα των σκέψεών του διαβάζοντας ξεκάθαρα αυτά που ο καθένας θα προτιμούσε να έχει καταχωνιασμένα σε ένα κλειδωμένο, σκοτεινό μπαούλο μιας ξεχασμένης γωνιάς του μυαλού του.

Όσον αφορά όμως τον τηλεπαθητικό επιπέδου Α΄, εδώ τα πράγματα γίνονται πραγματικά επικίνδυνα.

 

4.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί χωρίς να κινδυνεύει να τον πουν κρετίνο, ότι γνωρίζει πως λειτουργεί το μυαλό ενός τηλεπαθητικού επιπέδου Α΄. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία διάλεκτο του γαλαξία δεν υπάρχει η φράση «ακίνδυνος σαν Τ ΕΑ΄»

Οι Τ ΕΑ΄ είναι επικίνδυνοι.

Δεν είναι μόνο ότι είναι ανεξέλεγκτοι. Δεν είναι καν ότι, σε αντίθεση με τους Τ ΕΒ΄, έχουν (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον) επίγνωση του χώρου γύρω τους, άρα και του εαυτού τους, και κατ΄ επέκταση της δύναμης που έχουν απέναντι στους υπολοίπους. Και μάλιστα, δεν είναι καν το επίπεδο της δύναμης που διαθέτουν, όχι μόνο λογαριθμικά (και πάλι) μεγαλύτερο από αυτό των Τ ΕΒ΄, αλλά και ποιοτικά διαφορετικό. Κυρίως είναι πως, για έναν ανεξήγητο λόγο, επιλέγουν εντελώς σαδιστικά να τη χρησιμοποιούν, μόνο και μόνο επειδή μπορούν. Ή, για κάποιο δικό τους επίσης ανεξήγητο στον υπόλοιπο γαλαξία λόγο, επειδή έχουν αποφασίσει ότι οτιδήποτε είναι ζωντανό στο γαλαξία του αξίζει να το μισούν, και άρα να του συμπεριφερθούν ανάλογα με το πώς (νομίζουν ότι) του αξίζει.

Το ίδιο το μυαλό των Τ ΕΑ΄ είναι ένα αξεδιάλυτο μυστήριο. Κατ΄ αρχάς, διαθέτουν την ίδια ικανότητα με τους Τ ΕΒ΄ να λαμβάνουν ροή πληροφοριών από τους γύρω τους, σε ασυνήθιστα όμως μεγαλύτερες ποσότητες από τους τελευταίους. Φυσιολογικά αυτό θα έπρεπε να τους τρελάνει και να τους σκοτώσει αμέσως μετά τη γέννησή τους, σε πείσμα όμως της φύσης ή ίσως λόγω του διεστραμμένου χιούμορ που συχνά πυκνά η τελευταία διαθέτει, αυτοί παραμένουν ζωντανοί. Μια αρχική εξήγηση ότι διαθέτουν εκ γενετής φίλτρα για τον έλεγχο των πληροφοριών απορρίφθηκε μετά από διεξοδικές εξετάσεις, και οι ειδικοί τείνουν πια να συμφωνήσουν ότι ο λόγος που η ροή των πληροφοριών δεν επηρεάζει τον εγκέφαλό τους είναι ότι οι νευρικές συνάψεις τους είναι κατά πολύ λιγότερες από του μέσου ανθρώπου: οι πληροφορίες φτάνουν μεν, δεν υπάρχει όμως δυνατότητα επεξεργασίας τους, έτσι δεν προκαλούν καμία ζημιά και παραμένουν εκεί.

Οι Τ ΕΑ΄ από κάθε άποψη, είναι εντελώς ηλίθιοι.

Οι Τ ΕΑ΄, επιπλέον, είναι λειτουργικοί. Δεν θα βρεθούν πολλοί να ισχυριστούν ότι χάρηκαν μετά την επικοινωνία με έναν Τ ΕΑ΄, παρ΄ όλα αυτά θα δεχτούν ότι δεν βρήκαν πρόβλημα να κατανοήσουν πλήρως το τι σκέφτεται, τι μεταδίδει, τι ζητάει ένας Τ ΕΑ΄: πεινάω, σε μισώ, θέλω να σου διαλύσω τον εγκέφαλο. Στους περισσότερους πολιτισμούς του γαλαξία, ένας Τ ΕΑ΄ με το που γεννιόταν θα βρισκόταν, στη καλύτερη περίπτωση, σε πλήρη απομόνωση.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν που, αμέσως μετά τη Πρώτη Αναγέννηση των Μαχών, οι Τ ΕΑ΄ βρέθηκαν να είναι τα πιο λαοπρόβλητα πρότυπα των δημοφιλέστερων Δικτύων του γαλαξία.

 

(συνεχίζεται)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *